Olympic Terra

  • Ελληνικά
  • English

Η Αρώνια

Το Ισχυρότερο αντιοξειδωτικό της φύσης.

Berry’s πολύ πλούσια σε θρεπτικά και θεραπευτικά στοιχεία, με υψηλή
περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες που λειτουργούν
ευεργετικά, αποβάλλοντας τα ραδιενεργά στοιχεία από τον οργανισμό.

Ο καρπός της αρώνιας χαρακτηρίζεται ως το «βατόμουρο της νιότης».

Από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης, η Αρώνια ή Μελανόκαρπη είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος ύψους 1-3 μέτρων που ανήκει στην οικογένεια των Berry’s και εντάσσετε στην κατηγορία των φυσικών Superfoods λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας. Κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στη διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών που μας χαρίζει η φύση .

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φυτό, το οποίο είναι ικανό να επιλέγει από το περιβάλλον του μόνο εκείνες τις ουσίες τις οποίες χρειάζεται για την ανάπτυξή του, αποβάλλοντας ταυτόχρονα ξένα συστατικά, βλαβερά επίσης για τον άνθρωπο.

Απαντάται φυσικά στην Βορειοανατολική Αμερική και στον Νότιο Καναδά ως Chokeberry, καλλιεργείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα από το 2000 κι έπειτα αρχικά στη Μακεδονία και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Οι καρποί της Αρώνιας / Chokeberry είναι πλούσιοι σε θρεπτικά και θεραπευτικά στοιχεία με μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες που λειτουργούν ευεργετικά, αποβάλλοντας όλα τα ραδιενεργά στοιχεία που υπάρχουν στον οργανισμό.

Περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που καταπολεμούν την κόπωση, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Κλινικές μελέτες και έρευνες σε βιοτεχνολογικά εργαστήρια πιστοποιούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση και την προστασία από τις ασθένειες του πεπτικού.

Οι δραστικές ουσίες που περιέχονται στον καρπό της αρώνιας εξουδετερώνουν την αρνητική επίδραση της ραδιενεργούς ακτινοβολίας και συγκρατούν τα βαρέα μέταλλα, διευκολύνοντας την απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό.

Επιπλέον οι καρποί είναι πλούσιοι σε πολλές βιταμίνες μεταξύ άλλων, προβιταμίνη Α (καροτένιο), B2, B6, B9, C, E, P, PP και σε μικροστοιχεία όπως, βόριο, ψευδάργυρο, φώσφορο, ιώδιο, κοβάλτιο, χαλκό, μαγγάνιο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ράδιο και σίδηρο.

Για να διατηρηθούν ακεραία όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των συστατικών που υπάρχουν στα προϊόντα και να μηδενιστούν οι απώλειες κατά τη διαδικασία της παστερίωσης, η Olympic Terra Superfoods έχει εξασφαλίσει την παραγωγή τους σε εργαστηριακές συνθήκες που ελέγχονται απόλυτα παράμετροι όπως η θερμοκρασία, η ατμοσφαιρική πίεση, ο χρόνος κ.α.

Η Αρώνια / Chokeberry θεωρείται είδος πολύτιμο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ζωτικές πολυφαινόλες. Οι καρποί της είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε ανθοκυανίνες, οι οποίες καθαρίζουν τον οργανισμό από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για πολλές ασθένειες. Συγκεντρώνουν πλήθος θρεπτικών και θεραπευτικών στοιχείων, βιολογικά αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, οξέα, τανίνες, οργανικά οξέα και εύπεπτα σάκχαρα.

Επιπλέον η αρώνια έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή, αντιική και ανθαιμορροϊκή δράση, ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και εξουδετερώνει την αρνητική επίδραση της ραδιενεργού ακτινοβολίας.

Ο καρπός της αρώνιας χαρακτηρίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία ως το «βατόμουρο της νιότης».

Είναι ένα ιδιαίτερα αναζωογονητικό φρούτο το οποίο αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος, περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που καταπολεμούν την κόπωση και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από ασθένειες του πεπτικού συστήματος, καθώς περιέχει ίνες και πηκτίνες που διευκολύνουν τη λειτουργία του και απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Στην μακρά λίστα των πλεονεκτημάτων του φυσικού αυτού θησαυρού της φύσης, σύμφωνα με την βάση δεδομένων του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας, τα προϊόντα της αρώνιας συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόληψη και θεραπεία πλήθους ασθενειών όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η αρτηριοσκλήρωση, η γαστρίτιδα, οι κιρσοί, ο θυρεοειδής, νόσοι του κυκλοφορικού, του θυροειδούς αλλά και των νεοπλασματικών νόσων καθώς συγκρατεί τα καρκινογόνα ραδιενεργά στοιχεία.

Με δυο λέξεις οι καρποί της αρώνιας είναι, ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ !!!

0
    0
    Το καλάθι σου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα